08 Wrzesień 2010 16:38:00
Nawigacja
Nawigacja
Logowanie
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Kalendarz
Kalendarz
<< Wrzesień 2010 >>
Po Wt śr Cz Pi So Ni
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Foto chmurka
Foto chmurka
Współpraca
Współpraca
seomatik

Bran?owy Katalog Stron Internetowych

Katalog Ciekawych Stron

Katalog WWW

katalog stron

SpamPoison

css_validator

xhtml_validator

CPMProfit - Zarabiaj z nami

Reklama
Reklama
Meta Tags
Meta Tags
rc modele forum fsong nitro olsztyn nitro spalinowe porady forum dyskusyjne
Wsparcie
Wsparcie
Zobacz temat
Zobacz temat
Kto jeszcze czyta ten temat? 1 gość(ci)
 Drukuj temat
Podgrzewanie przed startem??
wozio9
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 01-05-2009 17:44
Nowicjusz

Data rejestracji: 28.04.09
Liczba pkt: 10
Ranga: Nowicjusz

Witam wszystkich Smile takie pytanko mam. Usłyszałem ostatnio ze przed uruchomieniem silnika dobrze jest go podgrzać czymś z zewnątrz, Jak się jeździ przy domu to problemu nie ma bo jest prac, a w terenie? są jakieś sposoby na taka operacje podgrzewania? i czy w ogóle jest to potrzebne Frown ?

Pozdrawiam Grin

M.W.
Do góry
tmp7
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 01-05-2009 17:48
Nowicjusz

Data rejestracji: 01.05.09
Liczba pkt: 4

Ja chyba słyszałem (lub przyśniło mi się), że można samą świece podgrzać zwykłą zapalniczką. Ale nie potrafię zweryfikować tego sposobu, bo i tak nie mogę odpalić własnego samochodu Frown. W każdym razie proszę o komentarz do tego sposobu.
Do góry
Qczi
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 01-05-2009 17:50
Awatar

Nowicjusz

Data rejestracji: 25.04.09
Liczba pkt: 28

Silnik powinien odpalać bez takich zabiegów !!! Jeżeli już to stosuje się świece ciepłe lub zimne w zależności od temperatury otoczenia !
Nie polecam wykonywania czynności nie opisanych przez producenta tym bardziej jak się jest nowicjuszem w tych sprawach !
Do góry
http://www.t-maxx.cal.pl/
kopec
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 01-05-2009 17:51
Awatar

Nowicjusz

Data rejestracji: 29.04.09
Liczba pkt: 24

Podgrzanie silnika od zewnątrz ma na celu zmniejszenie kompresji. Dzieje się tak gdyż rozszerza się przy takim zabiegu tuleja (tłok też trochę). Podgrzewanie można wykonać gdy silnik jest nowy i trudno go przekręcić ponieważ tłok blokuje się w górnym położeniu.
Do góry
barman_pl
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 01-05-2009 17:53
Awatar

Administrator

Data rejestracji: 28.03.07
Liczba pkt: 226
Ranga: Bywalec

Dokładnie Wink ... Podobne sposoby stosuje się zimą przy dużym mrozie Wink ... Podgrzewanie silnika suszarką do włosów itd. Wink

Pozdr.
Do góry
www.rcpics.eu
domfinger
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 01-05-2009 17:55
Nowicjusz

Data rejestracji: 01.05.09
Liczba pkt: 2

WITAM jestem nowy na forum i od razu mam problem jeżeli ktoś by mógł pomóc , mianowicie podczas jazdy swoim t-maxx-em w zimę po śniegu odbiornik wyświetla diodę czerwoną , od razu mowie że kwestia baterii odpada naładowane na full ale może ktoś miał podobny problem....
Do góry
Gismo man.png
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 01-05-2009 17:58
Awatar

Główny administrator

Data rejestracji: 20.03.07
Liczba pkt: 224

Niestety domfinger, ale zima to ciężki okres dla wszelkich urządzeń posiadających zasilanie akumulatorowe i to, że zapakowałeś do auta "naładowane na full" akumulatory o niczym nie świadczy. Baterie padają jak muchy przy temperaturach poniżej zera stopni. Zawsze masz możliwość sprawdzenia napięcia w tych warunkach miernikiem.
Do góry
http://fsong.pl
TechoArtur man.png
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 05-02-2010 19:17
Nagrody

Początkujący

Data rejestracji: 30.03.09
Liczba pkt: 110

Domfinger, jeśli jeszce aktualne Happy , to może ci się zwarcie robi w tym odbiorniku i przez to świeci się czerwona lapka.
SPRZEDAM: LIGTINING STADIUM SPORT + dużo akcesoriów Wiecej w temacie: http://fsong.pl/f...soria.html

Model: LIGTINING STADIUM SPORT apka:SANWA MX-3 FG
Do góry
kieroWNG woman.png
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 05-02-2010 20:07
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 05.01.09
Liczba pkt: 458
Ranga: Użytkownik

hehe najlepiej to czerwone g... wyrzucic wtedy sie nie bedzie swiecic. Czyli wywalic wsteczny i wstawic only forwarda a wtedy same korzysci z tego plyna; lzejszy model bo wypada ze skrzyni 8 zebatek wodzik i kilka innych czesci (łacznie dobre 100gram) do tego serwo od wstecznego i ten cały opti drive a do tego lepiej zbiera ze startu i mniej pali Grin mniej pradu bierze bo nie musi zasilac nic wiecej oprócz gazu i steru. A i mniej jest czesci do psuciaSad Koszt tego zabiegu niewielki a frajdy wiecej. naprawde polecam ta operacje bo sam tak zrobiłem juz dawno i nie załujeGrinDumny
Ten pełen custom T-maxx, ten swąd palonego nitro, ten ryk silników, ta adrenalina, te tumany kurzu, te wieczne rozpierduchyGrin this is not a hobby - this is PART OF MY LIFEGrinCool
MAXXIOR PICCO 26
Do góry
Kierownik man.png
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 07-02-2010 16:47
Awatar

Administrator

Data rejestracji: 27.03.07
Liczba pkt: 362
Ranga: Użytkownik

najlepiej model odpalac w pomieszczeniu osłoni,etym od wiatru i zimna np garaz albo za jakims zadaszeniem lub za autem od strony gdzie nie wieje zbytnio, jak wyjmiecie model na zimno to odrazu odpalac a nie czekac dlugo bo pozniej one way moze robic psikusy i sie zaczac slizgac itd wiec nie polecam za dlugo czekaz z odpalaniem. Na zime stosować swiece ciepłe bardz standardową. PRzy mrozie ponizej -10 nie polecam jezdzic. Tak kilka stopni ponizej zera jest spoko i sama frajda. Wszelkie OPTI DRIVE kwalifikuja sie do jednego do WYWALENIA z modelu iu wstawienia konwersji na tylko do przodu jak Rob napisał wyzej.Smile
Modele 4 Life Smile NITRO kocham ten dzwięk i swąd spalin!GłupekGrinDumny wyznawca kultu Custom UE SuperMaxx DumnyGrin i SAVAGE TruckZilla Smile
Do góry
www.unlimitedengineering.com
Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.11 1,283,921 unikalnych wizyt
WskaŸnik PageRank

eAkwarystyka.pl akwarystyk Akwarystyka Online szycie dla dzieci fotografia amatorska speedy pizza fsong szycie szydełkowe sploty domeny portal non stop Zwierzę rufio jest bardzo przyjazne Profesjonalna Ścinka drzew oraz usuwanie drzew iportal tapety na pulpit uprawa